Volumebepaling

Volumebepaling

Drones, Unmanned Aerial Vehicles (UAV's) en Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS): het zijn allemaal mooie benamingen voor exact hetzelfde apparaat.  Hoe je ze ook wilt noemen, een drone kan een enorme tijdsbesparing betekenen in landmetingen en volumebepalingen.  Voor volumebepalingen kiest Landmeters- en studiebureau VAN OPSTAL dan ook resoluut voor de UAV aanpak. 

Op kantoor wordt het meest effectieve vluchtplan opgesteld dat rekening houdt met de gewenste GSD (Ground Sample Distance).  Op het terrein worden een aantal GCP (Grond Controle Punten) uitgezet en opgemeten met RTK-GPS. In overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften worden vluchten uitgevoerd op een hoogte van 50m boven het terrein.

Tijdens deze vluchten worden er geo-gerefereerde foto’s (met gps-coördinaten) genomen met een verticale overlapping van 80% en een horizontale overlapping van 60%. Na een controle van de foto’s (scherpe foto’s, volledige dekking terrein,...) ter plaatse, worden de beelden op kantoor verder bewerkt met fotogrammetrische software. 

Door aan de foto’s de opgemeten GCP’s toe te voegen krijgen we een orthofoto: een foto waarop metingen kunnen worden uitgevoerd in programma’s zoals Pythagoras, Autocad, Revit,... De klant krijgt een rapport met hierin de opgemeten volumes, alsook een overzichtsfoto waarop de volumes duidelijk zijn op aangeduid.

INTERESSE IN DEZE DIENST? NEEM CONTACT OP !